Streek

WALYGATOR AGEN

Walibi agen aquatic

Gelegen op slechts 12 km van de camping.
Het Walygator Sud-Ouest park dichtbij Agen is uniek in het Zuidwesten. Het stelt U meer dan 20 onvergetelijke attracties en spektakels voor. Grote rillingen of nieuwe avonturen ? Walygator Sud-Ouest is de zekerheid dat u een onvergetelijke dag zal beleven en delen !

De site van Walygator Sud Ouest

De GROTTEN van FONTIROU en LASTOURNELLE

grottes fontirou

Ontdekking van het natuurlijke ondergronds patrimonium. Kom hier om de talrijke holten te bewonderen. Ze bestaan sinds miljoenen jaren en zijn vol stalagmieten en stalagmieten.

De Lastournelle-site

MONFLANQUIN DORP

village Monflanquin

55 km ten noorden van het departement.
Gelegen op een Pech (geïsoleerde heuvel) is de Bastide van Monflanquin in 1256 geboren. Gewelfen en gebouwen met karakter als het Huis van de Zwarte Prins en de Sainte Andréekerk bevinden zich langs de centrale plaats y maken van Montflanquin een van de « mooiste dorpen van Frankrijk ».

De Monflanquin-site

DEDAL’PRUNE

labyrinthe prune

20 km kampeerwagen.
Vanaf 1 juli tot 30 september kunnen de bezoekers een plaantardig maïslabyrint doorlopen om op zoek te gaan naar de ridder Pruimedant. Ze zullen een aantal raadsels oplossen vooraleer de uitgang terug te vinden.

De site van Dedal’Prune

Het KASTEEL van MADAILLAN

chateau madaillan

Vesting van de 13e, 15e, 16e en 18e eeuwen, geklasseerd als historisch monument en zeer belangrijk plekje, stelt Bonaquil aan de kleineren en de ouderen talrijke animaties voor gedurende het hele jaar : jacht naar de schat, nachtelijke verhalen, enz.

Bezoek de Madaillan-website

Het DORP van PENNE d’AGENAIS

Slechts 40 km van de camping.
De middeleeuwse stad is op een verhoogd rotsachtig terras gelegen en steekt 120 meter boven de vallei van de rivier. Dit plekje is geklasseerd onder de « mooiste dorpen van Frankrijk ». Kom zijn schilderachtige en historische straten ontdekken.

De site van het dorp Penne d’Agenais

BOERDERIJ van de MAGISCHE CHAUDRON

ferme chaudron magique

35 km van de camping.
Op een zonnig domein van twintig hectare leven in volle harmonie talrijke rassen van dieren van verschillende oorsprongen en u zult ze van dichtbij met uw kinderen kunnen bekijken.

Bezoek de Magic Cauldron Farm

De CHÂTEAU van BONAGUIL

château de bonaguil

70 km van de camping.
Trots Madaillan Castle, die werd gebouwd in de dertiende eeuw, domineert de smalle groene vallei van Bourbon. Het zal het toneel van vele confrontaties zijn.

De site van het Château de Bonaguil

Het dorp PUJOLS

Le village de Pujols

Slechts 40 km van de camping.
Het dorp van Pujols: pittoreske en mooie dorp gelegen op een heuvel met uitzicht Villeneuve sur Lot. Zijn geschiedenis en rijkdom zijn een van de « mooiste dorpen van Frankrijk ».

De site van Pujols

FARM ROQUES

La Ferme Roques

20 km van de camping.
Boomkweker van vader op zoon, ze verbouwen hun know-how om de kwaliteit van fruit zoals appels, perziken, kersen, kiwi’s en vooral pruim ente van cultuur te produceren, semi-gekookte pruimen zijn echte snoep. Winkelbedrijf.

Bezoek de website van Roques Farm

WANDELWEGEN

chemins de randonnée

Meer dan 370 rondritten te voet, te paard, op een VTT of een fiets met vier niveaus van moeilijkheid: zeer gemakkelijk, gemakkelijk, gemiddelde moeilijkheid of moeilijk. Rondrit vanaf één uur tot een volle dag, sportieve trektocht of familiale wandeling: vind de de beste route voor u.

Ontdek de wandelpaden

Het huis van de hazelnoot

La maison de la noisette

À 18 kms seulement du camping.
In het hart van hazelnoot boomgaard, Claude en Regine verwelkomen u. Geniet van hazelnoot daalde in verschillende aspecten: olie, bloem, mosterd, smeerbare crème, praline snoep en andere specialiteiten!

Ontdek het Maison de la Noisette